top of page

Sesi Man 2 Man Bersama Datuk Dr. M. Hatta Tarmizi

man2man.bm.jpg

Analisis air mani adalah ujian sperma dan air mani lelaki. Ini menunjukkan berapa banyak sperma yang dilepaskan, bentuknya dan motiliti.

Dalam video ini, Datuk Dr. M Hatta Tarmizi menjelaskan bagaimana lelaki yang merokok mengalami kekurangan sperma, pergerakan, bentuk, dan peningkatan kerosakan DNA sperma.

Pakaian dan seluar dalam yang ketat boleh mempengaruhi jumlah sperma kerana suhu testis perlu kurang dari suhu badan.

Dalam video ini, Datuk Dr. M Hatta Tarmizi menerangkan lebih lanjut mengenai cara meningkatkan jumlah sperma anda. Ini termasuk mengubah gaya hidup anda.

Dalam video ini, Datuk Dr. M Hatta Tarmizi menerangkan lebih lanjut mengenai sperma kurang berkualiti bagaimana mengatasinya.

Bagaimana gaya hidup anda boleh mempengaruhi kesuburan anda. Ini termasuk melukis, berkebun, sauna / mandi panas dan juga berbasikal.

Video ini menerangkan apa itu Azoospermia di mana tidak ada spermatozoa dalam air mani.

Peningkatan usia lelaki mengurangkan kemungkinan kehamilan. Kesuburan lelaki pada amnya mula berkurang sekitar usia 40 hingga 45 tahun apabila kualiti sperma mula menurun.

Dalam video ini, Datuk Dr. Hatta M. Tarmizi menerangkan jenis makanan apa yang baik untuk kesuburan anda dan apa yang harus dielakkan.

Gaya hidup kita mempengaruhi kesuburan kita. Sama ada merokok, pengambilan alkohol, berat badan berlebihan atau hobi kita, semuanya mempengaruhi kesuburan kita.

bottom of page